Tips voor opslag

Opslagtips

Opslaan is een vak, wij hebben de beste tips om uw opslagruimte te maximaliseren voor u verzameld:

Demonteer zoveel mogelijk

Denk hierbij aan de kledingkasten maar ook aan lattenbodems en bijvoorbeeld tafelpoten. U kunt hierdoor de opslagruimte beter inrichten en het transport is vele malen makkelijker en compacter. Alle schroeven en bevestigingsmiddelen kunt u verzamelen in een boterhamzakje en deze apart bewaren of aan de onderdelen vastmaken. Met afplaktape kunt u eventueel op de onderdelen aangeven welk deel het betreft.

Opslaan is stapelen.

Maak optimaal gebruik van de opslagruimte door de hoogte van minimaal 3 meter goed te gebruiken. Plaats hierbij uiteraard de zware spullen onderop, de dozen met breekbare zaken bovenop. Denkt u bij het stapelen om uw veiligheid; u kunt zelf een helm opzetten of de servicemedewerker om een ladder vragen.

Kasten gebruiken

Indien u een kast of bijvoorbeeld koelkast opslaat in uw opslagruimte kunt u de ruimte in de (koel)kast hergebruiken door hier weer spullen in te plaatsen. Laat de deur van uw koelkast en vriezer altijd op een kier geopend bij het opslaan, dit voorkomt nare luchtjes bij het weer in gebruik nemen.

Zet banken en tafels recht op

Hierdoor gebruikt u de ruimte en de hoogte van de ruimte optimaal. Om beschadiging te voorkomen kunt u karton, verhuisdeken of plastic onder de bank of tafel neerleggen.

Verhuis per kamer

Probeer bij het verhuizen van een volledige inboedel de dozen uit één kamer bij elkaar te plaatsen. Dit is gemakkelijk indien u iets nodig heeft maar ook zeker wanneer u het weer verhuisd naar de nieuwe woning.

Indeling

Plaats de spullen die u misschien nog nodig heeft vooraan in de ruimte. Begin de opslagruimte te vullen met de grootste items in de hoeken.

Luchtig houden

Hou ruimte over voor onze ventilatiesystemen; uw opslagruimte wordt door ons verwarmd en geventileerd, voor de ventilatie is het van belang dat u enkele centimeters ruimte aan de bovenzijde van de opslagruimte beschikbaar houdt.

Schone opslag

Een schone inboedel voorkomt schimmels en ongedierte, maak uw koelkast, vriezer, frituurpan en elektrisch tuingereedschap goed schoon en verwijder alle vloei- en/of brandstoffen. De benzinelucht of geur van niet gereinigde apparaten kan ervoor zorgen dat uw inventaris de geur overneemt. Laat de deur van uw koelkast en vriezer op een kier staan in de opslag.

Stoelendans

Eetkamerstoelen kunt u doorgaans omgekeerd op elkaar stapelen, maak ze per paar aan elkaar vast zodat ze niet op u of uw andere spullen kunnen vallen, indien u dit met tape doet gebruikt u dan de niet plakkende zijde van de tape om geen tape residu achter te laten.

Verwijder accu’s en batterijen

Deze kunnen gaan lekken waardoor uw apparatuur niet meer functioneert en schade toe kan brengen aan andere voorwerpen.

Intern transport

Gebruik de (gratis) transportmiddelen welke bij GW Storage in de centrale hal staan opgesteld om uw goederen te vervoeren, u hoeft niet te tillen en het bevordert de doorstroming in het pand.

Matrassen

Verpak uw matrassen zorgvuldig tijdens het verhuizen, een matras is niet gemakkelijk te reinigen! Bij de receptie van Eurobox zijn 1- en 2-persoons matrashoezen te koop. Plaats de matrassen in de opslag tegen de wand en sluit deze in tegen ombuigen met bijvoorbeeld de bedbodem of een kast. Zorg ervoor dat uw matrassen tijdens de opslagperiode kunnen ademen!!

Losse zaken

Zoals schoffel, bezem, sneeuwschep maar ook latten en plinten kunt u het best bundelen met tape of een tie-wrap. Dit maakt het verhuizen en opslaan makkelijker.

Stellingen

Plaats eventueel een opslagrek ofwel stelling in uw opslagruimte, handig voor de spullen welke u regelmatig nodig heeft en het geeft gelijk de mogelijkheid om de hoogte van uw opslagruimte optimaal te benutten. Voor het beste resultaat neemt u een rek waarbij u de planken op iedere gewenste hoogte kunt bevestigen.

Voorkom schade

Voorkom schade aan uw eigendommen door deze op een juiste wijze te vervoeren, merendeel van de schade tijdens het verhuizen gebeurd tijdens het rijden. Bij Eurobox kunt u, gratis of met een scherpe korting, vervoer regelen. Van aanhangwagen tot verhuisbus tot een verhuisbedrijf welke u de zorgen uit handen nemen.

Inpaktips

Maak optimaal gebruik van uw opslagruimte met onze handige inpaktips.

Organiseer

Het begint al met de allereerste verhuisdoos. U kunt het beste kamer voor kamer inpakken. Op deze wijze blijft alles bij elkaar en kunt u uw verhuizing gestructureerd in gang zetten.

Reduceer het volume

Veel opgeslagen voorwerpen kunnen kleiner worden gemaakt of gedemonteerd worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan lattenbodems en kledingkasten, dit reduceert de opslagbehoefte maar ook het volume tijdens het verhuizen. Van kledingkasten zijn vaak de verbindingen niet bestand tegen verhuizen en is het dus noodzaak om deze te demonteren. Wikkel losse onderdelen samen met tape (gebruik de niet- kleverige kant zodat er geen tape residu achterblijft), schroeven verzamelt u in een boterhamzakje en plakt u aan de onderdelen vast.

Gebruik het juiste formaat doos

Onze ervaring leert ons dat u verhoudingsgewijs per 2 verhuisdozen 1 boeken-/zware spullendoos nodig heeft. Gebruik de kleinere dozen voor zware voorwerpen zoals boeken, dvd’s en servies, de grote dozen voor lichtere items. Indien u veel boeken heeft kunt u als indicatie aanhouden dat u per meter plank van een boekenstelling ongeveer 2 boekendozen nodig heeft. Pak boekendozen niet hoger in dan de handvaten van de doos.

Zwaarbeladen onderwerp

Een te zwaar beladen verhuisdoos garandeert 2 zaken: rugklachten en schade aan uw spullen. Verhuisdozen zouden niet meer moeten wegen dan u comfortabel kunt tillen. Probeer ervoor te zorgen dat de dozen hun vorm behouden als u ze heeft gevuld en daarnaast normaal gesloten kunnen worden. Dit zorgt er voor dat u uw dozen gemakkelijk en gelijk kunt verhuizen en daarna kunt stapelen in de opslagruimte. Een vuistregel voor inpakken van zware voorwerpen: hoe zwaarder de voorwerpen hoe kleiner de doos.

Wie schrijft die blijft

Gebruik een dikke merkstift om de inhoud van elke doos te labelen. Indien u iets nodig heeft uit één van de dozen kan u dit uren zoekwerk besparen. Markeer dozen welke op een specifieke wijze moeten worden opgeslagen zodat duidelijk is hoe ze behandeld moeten worden. Vooral items zoals glaswerk, fotolijstjes en lampen die anders gemakkelijk worden beschadigd bij het verhuizen naar uw opslagruimte. U doet er daarnaast verstandig aan om zware dozen te markeren met de tekst “zwaar” dan kan de optiller zich hierop instellen en blijven de rugklachten achterwege.

Scherven brengen geluk?

Servies, glaswerk, aardewerk en porselein dient u in te pakken met inpakpapier of vloeipapier, dat is bij veel mensen wel bekend maar het is daarnaast verstandig om zaken die gemakkelijk kunnen krassen, denk hierbij aan koper, messing, zilver en RVS ook hiermee in te pakken. Pakt u alles in met krantenpapier dan kunt u na de verhuizing alles afwassen, na verloop van tijd kan de inkt zelfs een blijvende afdruk achterlaten! Begin bij iedere doos breekbare spullen met een bodem van proppen papier of ander schokabsorberend materiaal, de bodem krijgt het meest te verwerken!

Elektrische apparatuur

(TV, Audio en computer) verwijder alle snoeren en plaats deze per voorwerp in een plastic zak, voeg deze in of aan de verpakking. Het heeft de voorkeur om de apparatuur in te pakken in de originele verpakking, heeft u deze niet meer dan kunt u de apparatuur het beste inpakken in noppenfolie.

Schilderijen

Hoewel niet ieder schilderij kostbaar is, hebben veel schilderijen vooral een emotionele waarde en zijn ze onvervangbaar. Koop voor uw schilderij een speciaal daarvoor bestemde schilderijendoos. Verpak schilderijen daarnaast in noppenfolie om schade aan de lijst te voorkomen.

P(l)akkend advies

Goede kwaliteit verpakkingstape is essentieel. Indien u voor uw verhuisdozen tape nodig heeft dan weet u dat u de verkeerde dozen heeft aangeschaft. Een goede doos heeft een automatische vouwbodem en een vouwbare deksel: daar heeft u dus geen tape voor nodig.

Opslaan of weggooien?

Uw spullen zijn geen afval; het is pas afval op het moment dat u vuilniszakken gaat gebruiken om uw spullen op te slaan. Plastic zakken scheuren snel stuk en ventileren niet! Gebruik stevige verhuisdozen en de juiste verpakkingsmaterialen voor de beste opslagresultaten.

Geef uw kleding lucht

Uw kleding hangt thuis in de kast, waarom zou u uw kleding opgevouwen in een verhuisdoos opslaan? Gebruik hiervoor de speciaal ontwikkelde garderobedozen. Hoe compacter u kleding, gordijnen en andere stoffen opslaat hoe slechter het geventileerd wordt.