Wat mag je niet opslaan?

Een opslagunit kan een plek lijken om alles op te bergen dat niet in uw huis of bedrijf past. Het opslaan van bepaalde items is echter om veiligheids- en beveiligingsredenen niet toegestaan.

Wat zijn de items die u niet kunt opslaan?

Hier is een lijst met items die u niet in uw opslagruimte mag opslaan:

Voedsel of bederfelijke goederen

Tenzij ze veilig verpakt zijn zodat ze beschermd zijn tegen en geen ongedierte aantrekken, is het beter om voedsel of bederfelijke goederen elders op te slaan. Dit is een van de meest over het hoofd geziene veiligheidsregels bij het gebruik van zelfopslag! Voedsel, inclusief voer voor huisdieren, mag nooit in een opslagruimte worden bewaard. Denk er maar eens over na – u laat voedsel lange tijd in een afgesloten ruimte staan, het zal rotten en de geur zal insecten en knaagdieren aantrekken. Op hun beurt zullen die kleine indringers waarschijnlijk de rest van uw opgeslagen items beschadigen door erop te kauwen en er zelfs in te nestelen. Wil je grotere problemen? Besmetting is heel goed mogelijk voor de hele opslagruimte. En als er wonderbaarlijk genoeg geen knaagdieren uw eenheid binnenkomen voor het voedsel, zullen er schimmel en bacteriën uit het rottende voedsel komen.

Alle levende wezens

Het achterlaten van een levend dier (bijvoorbeeld uw arme huisdier) in een opslagruimte is niet alleen tegen de openbare opslagbeperkingen, maar ook tegen de wet. Doe het nooit! Als u vertrekt en u kunt uw dierenvriend niet meenemen, laat hem dan achter bij een familielid of een vriend die u kunt vertrouwen, huur een dierenoppas in of laat uw dierenvriend achter bij zorgverleners.

Brandbare of brandbare stoffen

Artikelen zoals gas, verf, benzine, olie, schoonmaakoplosmiddelen of samengeperste gassen kunnen een risico vormen voor uw opgeslagen artikelen en voor de installatie zelf. Alles dat licht ontvlambaar is, hoort niet thuis in opslagruimte.

Vuurwapens, explosieven, wapens of munitie

Volgens de vuurwapenwet, moeten deze items worden opgeslagen op een locatie waar mensen zonder certificaat geen toegang toe hebben.

Gevaarlijke stoffen

Chemicaliën, radioactieve materialen, biologische agentia, giftig afval, propaantanks, asbest, enz. Zijn allemaal potentieel gevaarlijke stoffen die niet in zelfopslag kunnen worden opgeslagen omdat ze een risico vormen voor de installatie.

Voorwerpen die stoffen of geuren afgeven

Veel mensen overwegen deze niet, maar het is een zeer goed advies om niets op te slaan dat sterk ruikt, geurt of vochtig is. Sterke geuren kunnen gemakkelijk ongedierte, insecten, knaagdieren of ongedierte aantrekken om de bron van de overweldigende geuren te onderzoeken. Vertrouw ons, u wilt niet dat er levende wezens in uw verhuureenheid kruipen of rondvliegen, want dat zal binnen de kortste keren voor problemen zorgen. Ook zullen alle items die nat of vochtig zijn, schimmel, meeldauw en verspreide bacteriën in uw zelfopslageenheid gaan produceren, en dat zal waarschijnlijk sommige, de meeste of al uw kostbare bezittingen die in tijdelijke opslag zijn geplaatst, beschadigen. Zorg er in de eerste plaats voor dat elk item dat u van plan bent op te slaan, perfect droog is voordat u het inpakt en in uw opslagruimte laat staan.

Illegale items, stoffen of goederen

Illegaal verkregen items zoals illegale (nagemaakte / gesmokkelde) tabak of alcohol en niet-gelicentieerde of onveilige goederen (zoals speelgoed, elektrische goederen, medicijnen, spuitbussen, cosmetica, vuurwerk) mogen niet worden opgeslagen in zelfopslag.

Valuta, akten en effecten

Een kluis in een bank is een veel betere plek om dit soort zaken op te slaan. Hoewel onze opslageenheden cameratoezicht hebben en veilig zijn, raden we aan deze items ergens op te slaan met een hoger beveiligingsniveau.

De bovenstaande lijst voelt misschien onbetaalbaar, maar is samengesteld op basis van jarenlange ervaring met het uitgebreide lidmaatschap van de SSA en is er voor ieders bescherming en veiligheid. Je kunt tenslotte niet alleen de regels van de weg negeren als je een auto huurt, dus je kunt de regels van de opslagexploitant niet negeren als je een opslagruimte huurt.

Zelfopslag is er voor algemene huishoudelijke of zakelijke goederen in het algemeen en als u iets speciaals wilt opslaan, kunt u dit het beste vooraf aan de opslagbeheerder vragen.

En tot slot…

U vraagt ​​zich misschien af ​​of u vanuit uw opslagruimte kunt wonen of werken. In beide gevallen is het simpele antwoord nee. U kunt niet werken vanuit uw opslagruimte omdat het geen kantoor is en als u betrapt wordt terwijl u in uw opslagruimte slaapt, wordt de politie waarschijnlijk onmiddellijk gebeld.

Zelfopslag gebruiken kan echt een redder in nood zijn, maar je moet verstandig en attent zijn, niet alleen voor je spullen, maar ook voor andere klanten die de winkel en de winkelexploitant gebruiken! Bij correct gebruik kan zelfopslag een echte aanwinst in uw leven zijn en u de vrijheid geven om de dingen te doen die u wilt.

Lees meer over de storage units van GW Storage, of kom meer te weten over hoe wij u kunnen helpen uw spullen op te slaan door contact met ons op te nemen.